Cum sa iti alegi consola potrivita pentru inceperea carierei de DJ


Esti DJ incepator si nu stii cum sa alegi consola potrivita pentru inceput de drum? Ai cateva lucruri la care trebuie sa te gandesti inainte de a lua o decizie.

In primul rand trebuie sa te decizi ce tip de DJ vrei sa devii. Exista DJ care mixeaza la evenimente private, DJ care mixeaza doar in club, DJ open format, DJ care se bazeaza pe un singur stil muzical, s.a.

Pana descoperi care sunt inclinatiile tale si ce iti place sa faci mai mult, iti recomand sa incerci ceva mai putin complicat. Exista echipamente care te ajuta pentru inceput, prin simplitate, ergonomie, stabilitate, portabilitate si mapare.Poti incerca in prima faza cu o consola entry level, o consola cu care poti invata bazele meseriei de DJ. Cu siguranta exista un DJ celebru pe care il admiri si acel DJ mixeaza pe o minune de setup, complicat si complex. Trebuie sa realizezi ca esti la inceput si, ca in orice alta meserie, ai de parcurs un drum spre a ajunge la un nivel avansat. Pentru a ajunge la nivelul dorit, trebuie mai intai sa ai o serie de cunostinte muzicale, la urma urmei lucrezi cu muzica. Invata despre timpi, masura, metrica, frazare, volum, Eq si multe altele. DJ-ing-ul nu inseamna doar aparatura, multe butoane si distractie!

Dupa ce intelegi principiile de baza, alege o consola care are toate functiile necesare pentru inceput, dar in acelasi timp este o consola profesionala. Nu uita ca, atunci cand treci peste pragul 1, poti sa o vinzi si sa treci la nivelul urmator.Mai jos o sa alcatuiesc o lista cu cateva console potrivite pentru inceput.

Top 5 console recomandate pentru diferite tipuri de DJ

  1. Daca iti doresti sa devii un DJ open format, iar seturile tale sa varieze ca stil muzical, trebuie sa optezi pentru console cu jog-uri. Din categoria aceasta de console, recomand pentru incepatori:

Traktor Kontrol S2 – Daca esti utilizator Traktor

http://www.audiovision.ro/produs/native-instruments-kontrol-s2/

Pioneer DDJ SR – daca esti utilizator Serato

http://www.audiovision.ro/produs/pioneer-ddj-sr-portable-digital-dj-sr-two-channel-controller/

Pioneer DDJ RB – daca esti utilizator Rekord Box

http://www.audiovision.ro/produs/pioneer-ddj-rb/

  1. Daca vrei sa adaugi scatch-uri seturilor tale, dar vrei sa folosesti totusi o consola, alege ceva cu jog-uri cate mai mari. Totul o sa depinda de obisnuinta ta cu manuirea lor si de latenta.

DDJ-SX 2 si SZ au dimensiuni reduse si un raspuns suficient pentru niste scratch-uri bune.

http://www.audiovision.ro/produs/ddj-sx2-4-channel-serato-dj-controller-with-performance-pads/

  1. Daca totusi vrei sa incerci noul format Stems de la Native-Instruments si vrei ceva compact, varianta potrivita pentru inceput este:

Traktor Kontrol S5 – Varianta mai mica a lui S8, fara intrari Phono sau Line, insa destul de puternica si complexa pentru utilizarea cu Stems.

http://www.audiovision.ro/produs/native-instruments-traktor-kontrol-s5/Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *