Rider Tehnic !!!
Sunt mult prea multe motive pentru care echipa de management trebuie sa ceara rider tehnic. Stim cu totii ca in Romania e greu, ca majoritatea cluburilor nu au si nu vor sa inchirieze niste pick-up-uri, niste CD-playere performante sau orice alt tip de echipament atunci cand vine vorba de un DJ invitat si respectarea unui rider tehnic.

Pentru DJ e clar ca totul e mai simplu atunci cand exista deja echipamentele in pupitru, scapand de corvoada transportului si montarii echipamentelor, dar exista si avantaje pentru clubul respectiv:
– Ai timp sa asezi echipamentele in pupitru inainte de eveniment si astfel nu intrii in panica inainte de incepere, cand realizezi ca nu au loc in pupitru, ca nu ai tot ce iti trebuie, ca lipsesc prize si asa mai departe.
– Daca artistul nu are de transportat multe echipamente, transportul acestuia poate sa fie realizat la costuri reduse, lucru imposibil cand ai tot pupitrul cu tine. E clar ca inchirierea echipamentelor balanseaza costurile transportului, dar tu ai totul pregatit.
– Ai siguranta ca totul merge bine, pregatirea si montarea echipamentelor cu ceva timp inainte de eveniment iti confera linistea ca totul e la locul lui, ca pupitrul este destul de incapator si totul functioneaza.
– Pe langa toate aceste aspecte iti confera si o imagine pro in fata artistului si in fata publicului, iar artistul vine cu placere si data viitoare in clubul respectiv.

Fiecare DJ trebuie sa stie clar ce trebuie sa ceara pentru realizare evenimentului. Nu te lasa pacalit si nu sta in spate. Ai nevoie sa stai cat mai in fata, cu o vizibilitate cat mai buna, ai nevoie de protocol si seriozitate, ai nevoie de spatiu si respect.

Mergi cu cateva ore mai devreme de inceperea evenimentului si verifica daca totul este asa cum ai cerut in rider-ul tehnic, in caz contrar trebuie sa existe timp pentru rezolvarea problemelor. Chiar daca mixezi doar cu o consola sau ai cel mai complex pupitru, trebuie sa pui in valoare prezenta ta acolo, iar acest luru necesita o colaborare cu clubul respectiv care trebuie sa asigure anumite lucruri pentru buna desfasurare a prestatiei.

Foarte multi artisti, pentru confortul psihic, prefera varianta in care merg cu echipamentele personale, dar acest lucru nu te scapa de organizare. Asigura-te ca ai locul bine pregatit pentru amplasarea lor, ca pupitrul este corespunzator pentru cerintele tale, ca totul este amplasat corect, in avantajul tau si al evenimentului. Da un telefon cu cateva zile inainte de eveniment si verifica daca tot ce ai cerul este rezolvat si ca totul merge conform planului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *